Baba-mama fotózás

babymomMegérkezett a család új tagja, egy aprócska élet. Az újszülöttek akár már az első héttől fotózhatóak, de többek között arra kell ügyelni, hogy a vaku ne villanjon a szemébe.

Nem javaslom, hogy az otthoni kis kompakt fényképezőgéped beépített vakujával készíts felvételeket róla!Érdemes, és valóban sok szülő szeretné megörökíteni gyermekét különböző időszakonként, újszülöttként, két hónaposan, hat hónaposan és az első szülinapján. Ebben az esetben tökéletesen figyelemmel kísérhető a gyermek fejlődése, és ami talán még ettől is fontosabb, ezek a fényképek maradandó emlékek lesznek.A baba és gyermekfotózás talán a legnehezebb fotózási terület, de egyben izgalmas is, mivel sok türelmet és gyors reakciót kíván, hogy a legszebb pillanat legyen megörökítve.Általában a kisbabák nem szeretik az idegen környezetet, ezt megérezve azonnal síróssá válhatnak. Ebben az esetben egy kicsit tovább tarthat a fotózás, hiszen ki kell várni amíg a csecsemő megnyugszik, esetleg elalszik.A fotózás időpontját mindenképpen a gyermek napi ciklusához kell igazítani, érdemes akkor kezdeni miután felébredt délelőtti, vagy délutáni alvásából. Fontos, hogy legyen olyan időszak a fotózás alatt, mikor ébren van. Nagyobb gyermekek esetében már más a helyzet, mert számukra ez egy jó szórakozás lehet, játékkal és vidámsággal.

Stúdió felvételek esetén érdemes eljönnötök a műterembe, de akár otthonotokban is felállítható egy műterem.Ha lehet hozzátok magatokkal a kedvenc játékokat, ruhákat, bármilyen kiegészítőt, mindent, ami eszedbe jut!Ha a teljes családot is viszont szeretnéd látni a felvételeken, az apukát se felejtsd otthon.