Divat, modell fotózás

modellElőbb utóbb minden modellnek, vagy erre vágyó nőnek-férfinak, szüksége lesz egy portfólióra, ahol megmutathatja különböző arcait, előnyös oldalait.

A portfólió-készítés lényege az, hogy többféle helyzetben-pózban, többszöri ruha és kiegészítő váltással, készítünk rólad képeket, melyeken többféle arcodat megmutathatod. A divat-modell fotózás célja, hogy a modell legelőnyösebb, legszebb oldalát mutassuk meg. Gyönyörű legyen az elkészült és retusált fotókon. Természetesen igény szerint változó, de nagyon fontos az, hogy profi sminkkel és hajjal álljon a kamera elé. Különböző hátterekkel, ékszerekkel, kiegészítőkkel, akár több ruhaváltással készülhetnek a képek, természetesen tökéletes megvilágítás mellett. Természetesebb képek eléréséhez nem feltétlenül kell műteremben zajlania a fotózásnak, ez esetben viszont a hozzá igazodó ruhákat kellő körültekintéssel kell kiválasztani.

A fotózás történhet bármilyen külső helyszínen is, akár egy városrészlet is adhatja a képek hátterét, még jobban kiemelve ezzel a modell karakterét.